Van der Poel neemt met zijn BMW-bolide revanche op Van Aert, die over de kop gaat in het zand

Redactie
| 14 reacties
Van der Poel neemt met zijn BMW-bolide revanche op Van Aert, die over de kop gaat in het zand
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daags na de heuvelachtige cross in Spa-Francorchamps trok het veldritpeloton naar het Zilvermeer in Mol. Van Der Poel en Van Aert draaiden deze keer de rollen om.

Telenet-Fidea nam een verschroeiende start met vele pionnen in de kop van de koers. Meeusen maakte indruk door over de betonnen balk, niet te vergelijken met balkjes of boomstammen, te springen.

Niet veel later raakte Meeusen in de knoop met Pauwels. En net dan trokken Van der Poel en Van Aert vol door. Youngsters Soete en Aernouts plooiden, en dus gingen de twee supertalenten na 1/3e cross er met twee vandoor.

Foutje in het zand

De Nederlandse kampioen zette de Belgische stevig onder druk, en bij een helling in het zand maakte die laatste een foutje. Dat kostte hem 5, vervolgens 10 en niet veel later 15 seconden.

Van der Poel stoomde er op zijn gelegenheids-BMW vandoor. Terwijl de jagende Van Aert over de kop ging in het zand. VDB hield zo al bij al makkelijk stand in de derde Zilvermeercross, voor Van Aert en Meeusen die na een knappe remonte de derde plaats binnenhaalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties