'Der Panzerwagen' verliet ploeg Lefevere met spijt in het hart: "Ik had het gevoel dat ik stilstond"

Redactie
| 10 reacties
'Der Panzerwagen' verliet ploeg Lefevere met spijt in het hart: "Ik had het gevoel dat ik stilstond"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend seizoen is Tony Martin te zien bij de Russische ploeg Katusha. 'Der Panzerwagen' kwam nog eens terug op zijn vertrek bij Etixx-Quick Step.

Tony Martin moest naar eigen zeggen een andere omgeving opzoeken om vooruitgang te boeken. "Ik wilde verandering, ik moést weg uit mijn comfortzone", zegt de tijdrijder. "Na vijf jaar Etixx-Quick Step had ik hetzelfde gevoel als na vier seizoenen HTC-High Road. Ik had het gevoel dat ik stilstond, en stilstaan is achteruitgaan. Ik wil vooruit.”

Duitse cosponsor

Met Alpecin is er ook een Duitse cosponsor bij de ploeg. "Alpecin speelde zeker een rol, ja, want met vier landgenoten is het een halve Duitse ploeg geworden. Maar het internationale project van ­Katusha sprak me ook aan. Ik had gewoon nood aan nieuwe input, nieuwe invloeden, nieuwe motivatie."

"Op het einde van het seizoen maakten de wereldtitels ploegentijdrit en de individueel tijdrijden veel goed, maar eerlijk: zo succesvol was 2016 nu ook weer niet. Daarom koos ik voor een andere weg. Of het de juiste keuze is, weet ik eind 2018", besluit Martin in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties