Wielerteams bekampen elkaar volgend jaar op de Cauberg in driedaags evenement voor titel "beste ploeg ter wereld"

Redactie
| 0 reacties
Wielerteams bekampen elkaar volgend jaar op de Cauberg in driedaags evenement voor titel "beste ploeg ter wereld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Organisatiebureau Infront Sports & Media en Velon lanceren een nieuwe wedstrijdserie in het wielrennen, de International Team Challenge (ITC). De nieuwe reeks bestaat uit verschillende onderdelen voor ploegen verspreid over drie dagen.

De serie moet uitwijzen welke ploeg het sterkst ter wereld is. Limburg krijgt de primeur van de eerste editie. Het driedaagse evenement zal tussen 2 en 4 juni plaatsvinden op en rond de Cauberg. De organisatie belooft innovatieve nieuwe wedstrijdonderdelen. De deelnemende teams gaan onder meer de strijd met elkaar aan op onderdelen als sprint, beklimming en ploegenachtervolging.

De UCI steunt de nieuwe wedstrijdserie. Volgens 1Limburg krijgt de wedstrijdserie de categorie Hors Catégorie (.HC). Het project is een poging van de profploegen (Velon) om een groot evenement op te zetten en om de verbinding met de fans en de lokale gemeenschap te zoeken. Alle wedstrijden zullen live worden uitgezonden, voorzien van live beelden en data vanaf de fiets. Na Limburg volgen ook wedstrijden in andere landen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties