Voormalige coach van Sven Nys: "Mijn vrouw heeft me ooit geconfronteerd met het feit dat zij pas op de vierde plaats stond"

Redactie
| 0 reacties
Voormalige coach van Sven Nys: "Mijn vrouw heeft me ooit geconfronteerd met het feit dat zij pas op de vierde plaats stond"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is ongetwijfeld een bekende naam in de wieler- en veldritwereld, maar Paul Van Den Bosch krijgt minder media-aandacht dan vroeger. Hij was dan ook jarenlang de coach en mentor van Sven Nys.

Nu Sven Nys bijna een jaar geleden een punt achter zijn carrière als veldrijder heeft gezet, kwam er ook wat meer vrije tijd voor Paul Van Den Bosch. "Mijn leven ziet er nu compleet anders uit dan vroeger", opent de coach in De Zondag. "De voorbije 13 winters was ik werkelijk geen weekend thuis. Het was altijd maar veldrijden."

Vrouw op vierde plaats

"Mijn vrouw heeft me ooit geconfronteerd met het feit dat zij pas op de vierde plaats stond, na mijn atleten, mijn gsm en mijn computer. Daar schuilde flink wat waarheid in. Als coach ben je dag en nacht bezig met je atleten. Dat is nu voltooid verleden tijd", aldus Van Den Bosch.

Uiteindelijk begeleidt Van Den Bosch nog enkele renners. "Ik was van plan om er helemaal mee te stoppen, maar de vijf atleten die ik nu nog begeleid onder wie Tim Wellens en André Greipel hebben uitdrukkelijk gevraagd om verder te doen. Ik wou die jongens niet in de steek laten. Maar ik ga niet meer in zee met andere en nieuwe sporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties