Duitse spurtbom sneert naar gebruikers van TUE's: "Die attesten horen niet thuis in het wielrennen"

Redactie
| 0 reacties
Duitse spurtbom sneert naar gebruikers van TUE's: "Die attesten horen niet thuis in het wielrennen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de recente uitlatingen van Chris Froome over de TUE's van hem en zijn ex-ploegmakker Sir Bradley Wiggins kon een reactie van Marcel Kittel niet uitblijven. De Duitse spurtbom staat bekend als een vurig tegenstander van alle mogelijke vormen van competitievervalsing en doping.

"Ik denk dat een renner die echt ziek is, zo'n attest (een TUE, red.) niet zou moeten gebruiken. En als iemand het nodig heeft moet hij eerst volledig herstellen, van een blessure bijvoorbeeld, en dan pas terugkeren", aldus Marcel Kittel bij de NOS. De Duitser noemt geen namen, maar de voorbije weken en maanden stond de intussen gestopte Bradley Wiggins nog in het oog van de storm.

De Britse Tourwinnaar van 2012 had in aanloop naar de Ronde van Frankrijk en de Giro immers corticosteroïde triamcinolone, een middel voor astmapatiënten, gebruikt. Eerder liet Marcel Kittel zich ook al behoorlijk scherp ontvallen dat renners met een zware vorm van astma maar moeten deelnemen aan de Paralympics in plaats van een attest te hanteren voor het gebruik van producten of medicijnen die op de dopinglijst prijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties