Frans klimtalent verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert: "Ik wil dit jaar een grote ronde rijden"

Redactie
| 0 reacties
Frans klimtalent verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert: "Ik wil dit jaar een grote ronde rijden"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransman Guillaume Martin heeft zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert verlengd tot eind 2018. Dat maakte de Belgische procontinentale wielerformatie zelf bekend in een persbericht.

De 23-jarige Martin geldt als een groot klimtalent. In 2015 won hij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften en schreef hij een etappe in de Ronde van de Toekomst op zijn naam. In het eindklassement van de zware beloftenkoers werd Martin tiende. Vorig seizoen debuteerde de Franse pocketklimmer in het profpeloton met een tweede plaats in de eindstand van de Ronde van Oostenrijk en een vierde plaats in de Ronde van de Ain.

Martin, die in 2015 een tweejarige overeenkomst bij de Belgische formatie tekende, verlengde zijn contract met een jaar. "Bij Wanty-Groupe Gobert krijg ik de kans om mij te ontwikkelen in een project op middellange termijn", verklaart Martin, die kon rekenen op interesse van andere teams. "Ik krijg hier de kans om een mooi programma te rijden in een beschermde rol. De ploeg is dit jaar ook uitgebreid met een trainer en extra medische begeleiding. Ik hoop dit jaar mijn eerste grote ronde te betwisten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties