Om naar uit te kijken: Deze 10 renners zien we (misschien) niet meer terug in 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Om naar uit te kijken: Deze 10 renners zien we (misschien) niet meer terug in 2018

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Tour Down Under in het vooruitzicht staan we aan het begin van een nieuw wielerseizoen. Fabian Cancellara was één van de renners die het na 2016 voor bekeken hield, maar in 2017 zouden er nog wel eens enkele renners aan hun laatste jaar bezig zijn.

Beginnen doen we uiteraard met Tom Boonen. Zoals u ongetwijfeld weet, hangt Boonen na Parijs-Roubaix zijn koersschoenen aan de haak. Na een rijkgevulde carrière kwam de Bom van Balen met teammanager Patrick Lefevere overeen dat hij nog één klassiek voorjaar zal rijden. Boonen wil nog één keer schitteren.

Een palmares om u tegen te zeggen: een wereldtitel in Madrid (2005), 4x Parijs-Roubaix, 3x Ronde van Vlaanderen, 3x Gent-Wevelgem, 5x E3 Prijs, 6 ritten in de Ronde van Frankrijk en 22 etappezeges in de Ronde van Qatar (met 4 keer eindwinst). Boonen vindt het op zijn 36e welletjes geweest en gaat zich meer met autosport bezig houden.

Samuel Sanchez wordt begin volgende maand 39 jaar oud. Bij BMC rekenden ze in de afgelopen Ronde van Spanje nog op Sanchez, maar de ouderdom begint natuurlijk wel zijn tol te eisen. Het zou wel eens kunnen dat de Vuelta van 2017 de laatste van de Spanjaard wordt.

Voor moest u het vergeten zijn, ene Davide Rebellin rijdt ook volgend seizoen nog steeds rond in het peloton. De Italiaan is met voorsprong de oudste renner van het peloton (hij wordt in augustus 46 jaar oud) en komt in 2017 uit voor het continentale Kuwait-Cartucho.

Dan is er nog een heel clubje Italianen die in de herfst van hun carrière zijn beland: Franco Pellizotti, Michele Scarponi en Paolo Tiralongo. Pellizotti wordt binnen 2 dagen 39 jaar oud en tekende in het tussenseizoen voor één jaartje bij het gloednieuwe Bahrain Merida.

Scarponi (rechts op de foto) wordt er dan weer 38 eind september, maar er lijkt maar geen sleet te komen op de man die aan zijn vierde seizoen bij Astana begint. Zijn ploegmaat en landgenoot Paolo Tiralongo wordt dan weer 40 in juli. Een afscheid als actieve wielrenner lijkt dan ook niet veraf.

Dan is er ook nog Svein Tuft, de Canadese hardrijder van Orica-Scott. Tuft wordt er in mei 40, maar toonde afgelopen seizoen wel over nog heel wat inhoud te beschikken. Ook Haimar Zubeldia (Trek-Segafredo) blijkt op zijn bijna 40e nog steeds goed mee te draaien met de jonkies uit het peloton.

Bram Tankink (Team LottoNL-Jumbo) wordt er op het einde van het jaar dan weer 39. De kans dat we hem nog in 2018 terugzien, wordt bijzonder klein geacht. Tankink liet eerder al weten aan zijn laatste seizoen in het peloton bezig te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties