Zdenek Stybar ambitieus voor 2017: "Samen met Boonen op de piste in Roubaix zou een droom zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Zdenek Stybar ambitieus voor 2017: "Samen met Boonen op de piste in Roubaix zou een droom zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar staat met hoge ambities aan de start van het nieuwe wielerseizoen. De altijd goedlachse Tsjech droomt van winst in een grote klassieker. En waarom ineens niet een nummertje opvoeren met de afscheidnemende Tom Boonen in Roubaix?

Stybar wil graag een koers in het voorjaar naar zijn hand zetten. "Ik wil een grote koers winnen", is Stybar ambitieus. "Voor enkele koersen heb ik besloten om naar de weg over te stappen en die bevinden zich in het voorjaar. Maar simpel is dat absoluut niet. Ik begin nu aan mijn vijfde seizoen op de weg. Hopelijk wordt het wat."

De renner van Quick-Step Floors hoopt heel het voorjaar regelmatig te zijn. "Door die nieuwe WorldTour-koersen die er zijn, zullen er ook meer belangrijke koersen zijn in het voorjaar. Welke ik het liefst wil winnen? Parijs-Roubaix ligt mij qua resultaten het beste. Maar ook de E3 en de Ronde van Vlaanderen zijn mooi."

Laatste koers van Tom Boonen

In 'de Hel van het Noorden' zal Stybar een laatste keer aan de zijde van Tom Boonen rijden. Samen een nummertje opvoeren op de kasseien richting Roubaix? "Dat zou super tof zijn. Samen met Tom naar de piste van Roubaix gaan, zou een droom zijn. Het is toch wel speciaal, die laatste koers van hem. Ik weet niet of ik er naar moet uitkijken of niet", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties