Theuns kijkt vooruit: "Ik wil in het voorjaar een grote koers winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Theuns kijkt vooruit: "Ik wil in het voorjaar een grote koers winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns plaatste zich vannacht als achtste in de massaspurt van de eerste rit van de Tour Down Under. De renner van Trek kwam ook al als vijfde over de streep in de People's Choice Classic, met de schrik lijkt het dus snor te zitten.

Zijn breuken aan de rug in de Tour de France zetten zijn seizoen 2016 voortijdig stop, maar Theuns kijkt vol verwachting vooruit naar dit seizoen. "Ik wil in het voorjaar een grote koers winnen", aldus Theuns in Het Nieuwsblad. "Ik kan niet langer tevreden zijn met ereplaatsen."

Met Contador de Tour in

"Met die rugblessure is het moeilijk voorspellen, maar ik ga ervoor." En de Tour, die zijn seizoen zó naar de vaantjes hielp? "Ik sprintte meteen naar een vijfde plek en droeg de witte trui. Dat smaakt naar meer. En Contador is nu kopman, ik berg voor hem met plezier mijn ambities op."

Zijn val heeft hem wel stof tot nadenken gegeven. En niet alleen zijn val. "Het is vorig jaar wat geweest. Myngheer en Demoitié, Broeckx en Mallori. Deze val heeft me doen nadenken. Uiteindelijk zal ik minder en minder aan het gevaar denken, maar op training ben ik voorzichtiger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties