Wereldkampioene onzeker voor WK in Luxemburg: "Natuurlijk ben ik bang"

Redactie
| 9 reacties
Wereldkampioene onzeker voor WK in Luxemburg: "Natuurlijk ben ik bang"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wereldkampioene Thalita de Jong wou zich absoluut laten zien in haar thuiscross in Hoogerheide, maar dat draaide even helemaal anders uit voor de Nederlandse. De Jong kwam al snel ten val en moest met een pijnlijke knie naar het ziekenhuis.

Gelukkig is er alvast niets gebroken bij de wereldkampioene. "Ik merkte direct dat ik niet meer op mijn rechterbeen kon staan", aldus de Jong meteen na de cross. "Ik moest me aan het hek omhoogtrekken. Maar omdat ik mijn knie nog altijd niet gaan buigen of strekken, ga ik eind van de middag terug naar het ziekenhuis om daar foto's van de knie te laten maken."

Enorme domper

Een tweede wereldtitel op rij is dus nog wat onzeker. "Natuurlijk ben ik bang. Iedere beweging doet pijn. Gisteren heb ik in Belgie laten zien dat ik goed in orde ben. Vandaag had ik hier in mijn thuiswedstrijd iets willen zien aan mijn fans en dan val ik. Dit is een enorme domper", zei ze nog bij BT De Stem.

"In het ziekenhuis dacht men aan gekneusde spieren rond de knie. Ik geef het nog niet op. Ik ga starten in Luxemburg. Al is het op een been", aldus de Jong. Op onderstaande foto is te zien hoe de Jong het ziekenhuis verliet in een rolstoel en met een ingepakte knie. Morgen zal er wellicht meer duidelijkheid komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties