Tweevoudig ritwinnaar Kristof wil niet weten van favorietenrol in Omloop en schuift landgenoot en Tony Martin naar voor

Redactie
| 0 reacties
Tweevoudig ritwinnaar Kristof wil niet weten van favorietenrol in Omloop en schuift landgenoot en Tony Martin naar voor

Alexander Kristoff heeft een tweede ritzege beet in de Ronde van Oman en is dus duidelijk klaar voor het klassieke voorjaar. Toch wil de Noor van Katusha-Alpecin niet weten van de favorietenrol in het openingsweekend.

Kristoff was zijn ploegmaats achteraf zeer dankbaar. "Het was fantastisch wat Rein Taaramäe, Marco Haller en Reto Hollenstein hebben gedaan om me terug te brengen", zei Kristoff na afloop bij zijn team. "Zonder hen was ik nooit teruggekeerd. In de sprint moest het ik dan afmaken. Het is heel leuk om hier te winnen, het was een echte zege van de ploeg."

"Ik ben nooit goed in die openingsklassieker, ook niet na deze ritzege"

Dankzij zijn tweede ritzege in de Ronde van Oman bombardeert Kristoff zich toch tot één van de favorieten voor het openingsweekend. Maar daar wil de Noor niet van weten. "Ik ben nooit goed in die openingsklassieker, ook niet na deze ritzege. k ben niet sterker dan vorig jaar. Mijn conditie is dezelfde als vorig jaar. Ik ben niet de grote favoriet voor de Omloop. "

"Er zijn andere renners in de ploeg wiens kaart we kunnen trekken. Dan denk ik aan Baptiste Planckaert en Tony Martin. Het gaat niet alleen om mij, we kunnen meerdere troeven uitspelen. Baptiste mag zeker zijn kans gaan en als het tot een sprint zou komen in de Omloop en ik ben er nog bij, dan kunnen we nog altijd mijn treintje op gang brengen", besluit Kristoff bij HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties