Hermans verbaast iedereen in koninginnenrit: "Mooiste zege ooit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Hermans verbaast iedereen in koninginnenrit: "Mooiste zege ooit"

Zijn overwinning in de tweede rit was al een aangename verrassing, maar Ben Hermans verbaasde in de koninginnenrit vriend en vijand. De leider in het algemene klassement won de rit en is bijna zeker van eindwinst.

"Als je kijkt naar de renners tegen wie ik moest optornen, dan denk ik dat dit mijn mooiste zege ooit is, ja", aldus Ben Hermans bij zijn ploeg. "Het was enorm hard. Fabio Aru volgde achter me op 10 of 15 meter. Ik was bang dat de anderen nog zouden terugkomen, maar het is uiteindelijk gelukt."

Na zijn eerste zege en leiderstrui opnieuw dus een knappe overwinning van de BMC-renner. "Ik had heel wat vertrouwen na etappewinst in rit twee. Ook gisteren tankte ik het nodige vertrouwen. In principe kan ik enkel de leiding nog kwijtspelen door een mechanisch effect, maar het is mooi om in deze positie te verkeren."

"Dit is een enorme stap voorwaarts voor mij" - Ben Hermans

Zondag kan de Limburger voor de allereerste keer een eindzege op zak steken. "Zonder ongelukken win ik het algemene klassement. Dit is een enorme stap voorwaarts voor mij en ik ben blij dat ik het ploegenwerk kon afmaken. Ik had nooit gedacht om zo'n start van het seizoen te hebben. Ik word tweede in Valencia en normaal win ik hier in Oman, dus het verloopt perfect", zegt Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties