Jonge Quick Step-landgenoot over eerste Luik-Bastenaken-Luik: "Twee keer in mijn broek 'gepist'"

Redactie
| 0 reacties
Jonge Quick Step-landgenoot over eerste Luik-Bastenaken-Luik: "Twee keer in mijn broek 'gepist'"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus is één van de grootste wielertalenten van ons land. De 21-jarige renner van Quick Step-Floors reed vorig jaar zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik en dat werd een editie om nooit te vergeten.

Het was in 2016 een heroïsche editie van La Doyenne door de helse weersomstandigheden. De toen amper 20-jarige De Plus werd 61e in zijn eerste Monument. "Ik had gedacht dat mijn eerste klassieker heel zwaar zou zijn, maar dit overtrof alle verwachtingen", zei De Plus na de wedstrijd in Alles voor de Koers.

Na Luik-Bastenaken-Luik was het toen tijd om even te ontspannen. En om te zondigen met fastfood. "Ik ga deze week eens naar de Overpoort (uitgaansbuurt in Gent) gaan. Ik heb vier weken geen koers, ik wil eens stoom aflaten. Ik heb de laatste weken geleefd als een pater. Wat ik nog ga doen? Ik ga eens frieten en pizza eten."

"Even warm en dan nog kouder"

De Plus deed ook nog een opvallende bekentenis na die memorabele Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb vandaag twee keer in mijn broek 'gepist' tijdens de koers. Dat is dan even warm en dan wordt het nog kouder. Er zijn er veel die dat doen, hoor. Ik heb eens gepist in het peloton en ik voelde iemand achter mij. Ik dacht 'oei, oei', maar je ziet dat toch niet door de regen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties