Victor Campenaerts wint tijdrit in Ruta del Sol: "Alles klopte vandaag"

Redactie
| 0 reacties
Victor Campenaerts wint tijdrit in Ruta del Sol: "Alles klopte vandaag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) heeft zijn eerste overwinning van het jaar al te pakken. De Belgische tijdrijder was de snelste in de tijdrit van de Ruta del Sol.

"Alles klopte vandaag. De voorbereiding was goed en de race verliep naar mijn idee perfect", zegt hij in een persbericht van zijn ploeg. "Sinds een aantal weken voel ik dat ik goed in vorm begin te komen. De ploeg en ik hebben er alles aan gedaan om hier optimaal aan de start te verschijnen. We zijn naar de windtunnel geweest en hebben mijn materiaal zo goed mogelijk aangepast. Het parcours was niet in mijn voordeel, net iets te veel klimmen, maar ik kon mijn vermogen goed kwijt. Ik bleef een hoog tempo houden en ook de bochten sneed ik perfect aan."

"We hadden het parcours ’s ochtends een aantal keer verkend", zegt ploegleider Grischa Niermann, die in de Ruta Del Sol namens LottoNL-Jumbo debuteert als ploegleider. "Dat wierp zijn vruchten af tijdens de race. Mathieu Heijboer (trainer, red.) had ons verteld dat Campenaerts met deze vorm niet ver van de overwinning zou zitten. Campenaerts bewees vandaag dat hij de snelste was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties