Alexander Kristoff heeft zijn hattrick beet, Ben Hermans eindwinnaar in Oman

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Alexander Kristoff heeft zijn hattrick beet, Ben Hermans eindwinnaar in Oman
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De leiderstrui van Ben Hermans is in de slotetappe van de Ronde van Oman niet meer in gevaar gekomen. De laatste rit was een prooi voor Alexander Kristoff, die zo zijn derde ritzege beet heeft.

Drie renners zorgden voor de traditionele vlucht van de dag en daarbij waren er zowaar twee Belgen. Iljo Keisse (Quick Step-Floors) en Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise) kregen het gezelschap van de Fransman Benjamin Giraud (Delko Marseille Provence KTM).

Ben Hermans, die quasi zeker was van de eindzege, kwam wel ten val in de nerveuze laatste etappe. Maar gelukkig kon de BMC-renner opnieuw snel aansluiten in het peloton. Vooraan moest Giraud afhaken en bleven er met Keisse en De Gendt nog twee vluchters over. Maar ook De Gendt moest de Gentenaar in het slot laten gaan.

Keisse solo

Keisse had met nog 7 kilometer te gaan 20" bonus op het peloton, maar werd ingerekend. Greg Van Avermaet en Romain Bardet probeerden het nog met hun tweeën, maar het werd een massasprint. Daarin trok Alexander Kristoff voor een derde keer aan het langste eind. Ook Ben Hermans mag feestvieren, want hij heeft zijn eerste eindzege ooit beet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties