Boonen klaar voor openingsweekend: "Jammer van die val, maar dat kruipt niet in mijn hoofd"

Redactie
| 22 reacties
Boonen klaar voor openingsweekend: "Jammer van die val, maar dat kruipt niet in mijn hoofd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen blikte voor aanvang van de slotetappe van de Ronde van Oman nog eens terug op zijn laatste voorbereidingskoers voor het openingsweekend. Boonen kwam in de eerste rit ten val, maar dat zal niet meespelen volgend weekend.

"Jammer van die val, maar dat kruipt niet in mijn hoofd", aldus Boonen, die ook zaterdag (licht) ten val kwam. Dat was geen echte val. Ik zat er meer wat tussen, dan dat ik viel. Op een klein beekje over de straat lag het er spekglad bij. De eerste renners reden er nog door aan 10 km/u, de rest lag op de grond. Maar meer dan een natte broek hield ik er niet aan over."

Maar Boonen kende weinig naweeën van die val in de eerste rit. "Alleen in de rit van vrijdag was ik even niet goed. Dat is normaal voor de derde dag, dan schiet het afweersysteem van je lichaam in gang en beginnen de wonden te genezen. Maar die valpartij steekt niet in mijn hoofd. Ik heb een goeie week achter de rug en houdt een goed gevoel aan deze ronde over."

Zondagavond keert Boonen terug naar België. "Ik kijk er echt wel naar uit om naar huis te gaan. Ik was toch al vaak van huis de voorbije weken, zowel in de Ronde van San Juan, als op trainingskampen in Calpe. Een paar dagen thuis zijn, bij Lore, bij de kinderen zal me deugd doen", klinkt het bij Sporza.

Volgend weekend begint dan het echte werk. "En dan komt het openingsweekend met de Omloop, de eerste kilometers op Vlaamse bodem. Komende week is nu vooral een herstelweek, ik heb hier deze week ruim 1.000 kilometer in de benen. Je moet het lichaam ook de tijd geven om te herstellen", besluit de ervaren rot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties