Sterke Tim Wellens verzilvert zijn bloedvorm met winst in slotrit Ruta del Sol

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Sterke Tim Wellens verzilvert zijn bloedvorm met winst in slotrit Ruta del Sol
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste etappe in de Ruta del Sol is gewonnen door onze landgenoot Tim Wellens. De Lotto Soudal-renner haalde in het een sprint met een groepje van zes renners en bleef Simon Clarke voor. Alejandro Valverde is de eindwinnaar in Andalusië.

De meeste renners koersen in deze periode graag in het zuiden van Europa door de goede weersomstandigheden. Maar vandaag was het aan het regenen in Andalusië en dan is er uiteraard één renner die zich helemaal in zijn sas voelt: Tim Wellens.

De renner van Lotto Soudal ging mee in de ontsnapping van de dag en kreeg met Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) een landgenoot mee. Campenaerts won ook al de tijdrit in de Ruta del Sol. De overige renners in het gezelschap waren. Nick van der Lijke, Marco Minnaard, Garikoitz Bravo, Simon Clarke, Domen Novak en Maciej Paterski.

Wellens in de sprint

Minnaard en Bravo haakten af me de finale in zicht en 6 renners zouden strijden om dagwinst in de slotrit. Van der Lijke opende de debatten, maar een sterke Wellens kwam er vlot over en hield stand. Clark werd tweede, Campenaerts derde. De eindzege van Alejandro Valverde (Movistar) kwam niet meer in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties