Alejandro Valverde stond al zes keer op het WK-podium, maar droomt nog van het allerhoogste

Redactie
| 4 reacties
Alejandro Valverde stond al zes keer op het WK-podium, maar droomt nog van het allerhoogste
Foto: © photonews

Alejandro Valverde behaalde in de Ruta del Sol zijn 100ste profoverwinning en wordt in april 37, maar de Spanjaard heeft nog één groot doel: de wereldtitel.

Alejandro Valverde is de vierde nog actieve renner die honderd overwinningen heeft behaald. De andere renners zijn Tom Boonen, André Greipel en Mark Cavendish. "Dat zijn geweldige renners", zegt de Spanjaard op de website van zijn ploeg. "Maar het zijn sprinters die veel overwinningen per jaar behalen in massasprints. Ik ben heel trots om daar tussen te staan als renner met type, ik ben snel maar geen sprinter."

Als hij moet kiezen, kiest hij voor zijn eerste zege in Luik-Bastenaken-Luik 2006 als de 'speciaalste'. "Ik had er altijd al van gedroomd om daar te winnen. Het was voor onze ploeg en voor mij heel zwaar, maar als eerste Spanjaard winnen in Luik voelde heel bijzonder."

In de nadagen van zijn carrière blijft El Imbatido nog altijd bijzonder ambitieus. "Als ik zou mogen dromen, dan droom ik van het winnen van een tweede Vuelta en natuurlijk het wereldkampioenschap." De Ronde van Spanje won hij al eens in 2009. Op het wereldkampioenschap finishte hij maar liefst zes keer op het podium (2x zilver, 4x brons) maar nooit op de hoogste trede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties