Lotto Soudal-Belg met ambitie naar Abu Dhabi: "Tonen dat Mallorca geen toevalstreffer was"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-Belg met ambitie naar Abu Dhabi: "Tonen dat Mallorca geen toevalstreffer was"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Challenge Mallorca werd hij al een keer tweeden en vierde en dus hoopt de jonge Louis Vervaeke die goede vorm door te trekken naar de Ronda van Abu Dhabi. Voor de Lotto Soudal-klimmer wordt het zijn vuurdoop in de woestijn.

Vervaeke tankte dus al heel wat vertrouwen in Mallorca. "Het was heel fijn om mijn seizoen te starten met twee mooie ereplaatsen in de Challenge Mallorca", opent Louis Vervaeke. "Het bevestigde dat ik goed de winter was doorgekomen. Daarna heb ik twee weken in Girona getraind."

Vooral de rit van zaterdag staat in het rood aangekruist. "In de bergrit in de Abu Dhabi Tour wil ik graag tonen dat mijn prestatie in de Challege Mallorca geen toevalstreffer was. Het is mijn eerste wedstrijd op WT-niveau, dus extra spannend. Ik hoop alvast op een toptienplaats zaterdag", zegt de Oost-Vlaming bij zijn team.

Doelen in voorjaar

Na Abu Dhabi trekt Vervaeke opnieuw naar GIrona om zich te voorbereiden op zijn grote doelen in het voorjaar: de Ronde van Catalonië en het Baskenland en Waalse klassiekers. "Vorig jaar eindigde ik elfde in het eindklassement in Baskenland, op amper één seconde van de tiende plaats. Dit jaar is die top tien halen de grote ambitie", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties