Oliver Naesen kent het parcours van de Omloop als zijn broekzak: "Ik weet hoe de koers in elkaar steekt"

Redactie
| 1 reacties
Oliver Naesen kent het parcours van de Omloop als zijn broekzak: "Ik weet hoe de koers in elkaar steekt"
Foto: © photonews

Oliver Naesen vormt samen met Stijn Vandenbergh het speerpunt van de klassiekersploeg van AG2R. De 26-jarige Naesen rekent zichzelf bij de outsiders in de Omloop.

Naesen kent het parcours van de Omloop erg goed, de renner van AG2R is van de streek. "Ik ken het parcours als mijn broekzak", klinkt het. "Maar dat is met alle voorjaarsklassiekers wel het geval. Ik neem nu voor de derde keer deel. Twee keer reed ik goed."

"In mijn eerste jaar eindigde ik op een 31ste plaats, vorig jaar sprintte ik mee voor de zesde stek achter het groepje koplopers (uiteindelijk eindigde hij als 13de, red). Een prestatie waar ik toen tevreden mee was. Vorig jaar was ik net niet mee met die vijf koplopers. Nu moet dat wel de ambitie zijn, meestrijden vooraan, tot het eind van de koers, want ik ben nu sterker dan vorig jaar."

Wie zijn de favorieten zaterdag? "Ik ga niet één renner viseren", stelt Naesen. "Maar gewoon de ploegen in de gaten houden. Als iemand meeglipt van Quick-Step Floors, BMC en Lotto-Soudal, dan moet je niet achter blijven. Voorts weet ik intussen hoe de koers in elkaar steekt. Ik moet op de Taaienberg met de eerste renners mee voorop draaien en dan moet je niemand meer viseren. Je moet niet achtervolgen, achtervolgen is altijd verliezen", eindigt hij. "Je moet mee vooraan koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties