Winnaar Ronde van Algarve wordt meteen beloond met contractverlenging

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Winnaar Ronde van Algarve wordt meteen beloond met contractverlenging

Fietsen doet hij nog maar sinds 2012, toen hij 22 jaar oud was. Maar ondertussen heeft de Sloveense wielrenner Primoz Roglic al bewezen heel wat in zijn mars te hebben. Zo won hij afgelopen zondag nog de Ronde van de Algarve en dat leverde hem een nieuw contract op.

Teammanager Richard Plugge is blij met de nieuwe verbintenis tot eind 2018. "Wij hebben hem binnengehaald als een onervaren talent", doet Plugge zijn verhaal bij de ploeg. "Onder onze begeleiding heeft hij mooie stappen gezet. Hij is een echte topsporter, die met toewijding werkt aan zijn ontwikkeling. Dat heeft hij als schansspringer al geleerd."

Roglic staat bekend als een prima tijdrijder en wil zich verder toeleggen op klassementen. "Zijn potentie is groot en daarmee is hij een exponent van de talentontwikkeling waar wij voor staan. In leeftijd is hij weliswaar niet echt een talent meer, maar in koersjaren is hij nog heel jong. Primoz is namelijk pas in 2012 begonnen met wielrennen", aldus Plugge.

"Er was interesse van verschillende andere teams, maar de juiste begeleiding is voor mij nog heel belangrijk"

Ook de Sloveen is tevreden over zijn nieuwe contract. "Ik ben blij dat we er zo snel samen zijn uitgekomen. Het gaat goed en ik krijg kansen om te scoren en om me te ontwikkelen. Er was interesse van verschillende andere teams, maar de juiste begeleiding is voor mij nog heel belangrijk. Bovendien kan ik met iedereen in de ploeg goed opschieten en dat telt ook mee", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties