Hermans na triomf in Oman: "Het is geen verrassing dat ik een koers win, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hermans na triomf in Oman: "Het is geen verrassing dat ik een koers win, maar..."

Ben Hermans bevestigde zijn goede begin van het nieuwe seizoen met dubbele ritwinst en het eindklassement in de Ronde van Oman. Voor sommigen een verrassing, maar Hermans toonde in de tweede helft van 2016 al erg goed te zijn.

Vorig jaar verraste hij met een 14e plek in de Ronde van Spanje en een 2e plek in de Ronde van Burgos. Dit seizoen is ook goed begonnen met de Ronde van Oman en zijn tweede plek in Valencia. "Een verrassing? Het is geen verrassing dat ik een koers win, maar wel een verrassing dat ik het klassement én twee ritten win", opent Hermans bij Wielerkrant.be.

De BMC-renner won in 2015 al eens de Brabantse Pijl. Daarna gooide een zware blessure na een valpartij roet in het eten. Is dit de Hermans van het voorjaar van 2015? "Ik had toen al enkele goede dagen rond de Brabantse Pijl. Zelf vond ik dat ik mijn topvorm in de Arctic Race of Norway had. Maar in Plouay brak ik dan mijn rug."

"Ik ga het nu een beetje kalmer aan doen en in dienst rijden" - Ben Hermans

"In 2016 was in dan weer heel goed vanaf Polen. Ook daarna liep het goed in Burgos en de Vuelta", vervolgt de Limburger. Hoe zien de komende weken eruit? "Ik ga het nu een beetje kalmer aan doen en in dienst rijden. In de Strade Bianche wordt dat voor Greg (Van Avermaet), daarna de Ronde van Catalonië voor Richie Porte of Tejay Van Garderen."

Daarna volgen de klassiekers voor Hermans en daar wil hij ook goed zijn. "Dan komen mijn eigen doelstellingen: de klassiekers en de Giro. In de Ronde van Italië wil ik niet voor een klassement gaan, maar daar zal ik voor Van Garderen rijden. En ik zal proberen om er een rit te winnen", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties