Verbetering bij Stig Broeckx: "Toen ik de naam van Jürgen ­Roelandts zei, stak hij zijn duim op"

Redactie
| 0 reacties
Verbetering bij Stig Broeckx: "Toen ik de naam van Jürgen ­Roelandts zei, stak hij zijn duim op"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marc Sergeant liet in een interview met Humo al weten dat Stig Broeckx de laatste weken weer grote stappen vooruit heeft gezet. De renner die enkele maanden in coma lag, reageerde al zelfs op het feit of Jürgen Roelandts een klassieker kan winnen.

Marc Sergeant ging recent nog eens op bezoek bij Broeckx, die maandenlang in coma lang na zijn val in de Ronde van België. "Hij zat eerst in een stoel en hij herkende ons duidelijk", aldus Sergeant in HNB. "Praten met klank kan hij nog niet, maar hij maakt wel al bewegingen met zijn lippen."

"Bij wijze van oefening vroeg ik hem wie er dit voorjaar voor ons een klassieker kan winnen. Toen ik de naam van Jürgen ­Roelandts zei, stak hij zijn duim op. Na Tim Wellens kreeg ik dezelfde reactie. Toen ik de naam van zijn goede vriend en de bij ons ­gewaardeerde helper Frederik Frison noemde, zei hij al lachend neen."

"Lange weg"

En ook bewegingen met zijn lichaam gaan al iets vlotter. "Hij kan ook zijn rechterarm al redelijk goed bewegen, links lukt dat nog niet. De weg is nog lang, maar wij en zijn familie blijven hopen dat hij nog stappen voorwaarts kan maken", besluit de ploegmanager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties