Cavendish vloert Greipel in Abu Dhabi, Kittel slachtoffer van zware valpartij in slot

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cavendish vloert Greipel in Abu Dhabi, Kittel slachtoffer van zware valpartij in slot

De eerste etappe van de Ronde van Abu Dhabi is gewonnen door Mark Cavendish. In de massasprint was hij sneller dan André Greipel. De spurt werd ontsierd door een valpartij, waarbij Marcel Kittel één van de slachtoffers was.

De traditionele ontsnapping van de dag bestond uit vijf renners: Manuele Mori (Emirates), Mirco Maestri (Bardiani), Artyom Zakharov (Astana), Kazushige Kuboki (Nippo), David Lozano (Novo Nordisk) en Artur Ershov (Gazprom). Maar op 16 kilometer van de finish werden de laatste vluchters gegrepen.

De ploegen van Mark Cavendish, André Greipel en Marcel Kittel hadden er alle belang bij dat het een massasprint zou worden. In een hectische finale was er nog een valpartij. Kittel was het grootste slachtoffer en bleef even op de grond zitten. Het verdict zal wellicht niet zo zwaar zijn voor de Duitse sprinter. Hij kwam nog over de meet gebold.

Ook Contador tegen de grond

Ook Contador kwam daarvoor al ten val, maar zonder veel erg kon hij opnieuw aansluiten in het peloton. In de massasprint zelf ging Niccolo Bonifazio aan, maar Cavendish ging er gemakkelijk over en bleef zo Greipel voor. Bonifazio moest genoegen nemen met een derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties