Lotto Soudal-kopman bijt van zich af: "Ik denk niet dat ik te braaf ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oostkamp
| 5 reacties
Lotto Soudal-kopman bijt van zich af: "Ik denk niet dat ik te braaf ben"

Ereplaatsen heeft hij al genoeg verzameld, maar Jurgen Roelandts slaagde er nog niet in om een klassieker naar zijn hand te zetten. Daar hoopt hij in het openingsweekend verandering in te brengen.

"Ik heb dezelfde voorbereiding als vorig jaar gehad", opent Roelandts. "Via Mallorca en de Algarve heb ik me goed voorbereid. Alles is heel goed verlopen. Dit zijn natuurlijk de koersen waar onze type renners naar uitkijken. De Omloop is speciaal voor mij, ik rijd die koers heel graag."

Net als zijn collega-kopman Tiesj Benoot kan Roelandts goed tegen het slechte weer. "Voor mij mag er toch wat regen aan te pas komen. Ik kan daar iets beter tegen dan andere renners. Aan het parcours is weinig veranderd, behalve de Molenberg die erin komt. En er komen natuurlijk meer WorldTour-teams aan de start."

" Zondag heb ik ook nog enkele keren 'ambras' gehad met andere ploegen" - Jürgen Roelandts

De afgelopen weken werd er vaak geschreven dat de Vlaams-Brabander iets te braaf is om een grote koers te winnen. "Ik heb dat ook gelezen. Of ik stouter moet koersen? Ik denk niet dat ik te braaf ben. Zondag heb ik ook nog enkele keren 'ambras' gehad met andere ploegen."

"Ik ga niet zeggen dat ik kritischer moet zijn tegenover mijn ploegmaats, maar ik moet meer directer zijn naar hen toe. Ik moet er gewoon in blijven geloven, want ik ben al enkele keren dichtbij geweest", besluit Roelandts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties