Lotto Soudal zonder belangrijke schakel naar Omloop: "Hadden op hem gerekend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oostkamp
| 10 reacties
Lotto Soudal zonder belangrijke schakel naar Omloop: "Hadden op hem gerekend"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag begint het wielerseizoen pas écht met de Omloop Het Nieuwsblad. Lotto Soudal rekent in die koers op Tiesj Benoot en Jurgen Roelandts, maar zal het wel zonder één certitude moeten stellen.

De Duitser Marcel Sieberg ontbreekt namelijk in de selectie voor dit weekend. "Sieberg ontbreekt, hij is erg ziek geweest", legt ploegleider Herman Frison uit. "Hij heeft de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen. We hadden nochtans op hem gerekend. Voor de rest is het een logische selectie."

"Ons programma verliep goed de laatste weken. Iedereen is in orde en klaar voor het openingsweekend", vervolgt Frison. Lotto Soudal verkende veel vroeger dan de andere teams al de eerste twee klassiekers van het seizoen. "Er was heel slecht weer voorzien, dus dat hebben we bewust gedaan in samenspraak met de renners."

"Voor een Belgische sponsor is deze koers heel belangrijk" - Herman Frison

Voor een Belgische ploeg is het openingsweekend vanzelfsprekend erg belangrijk. "Het belang van die koers? Dat is elk jaar hetzelfde", zegt Frison. "Voor een Belgische sponsor is deze koers heel belangrijk. En de Omloop is nu ook deel van de WorldTour. Ik hoop dat we een open strijd krijgen en dat de beste mag winnen."

De selectie van Lotto Soudal voor de Omloop: Tiesj Benoot, Jurgen Roelandts, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Frederik Frison, Nikolas Maes, James Shaw en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties