Ontspannen Tiesj Benoot in aanloop naar de Omloop: "Dat is een hele last die van mijn schouders valt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oostkamp
| 1 reacties
Ontspannen Tiesj Benoot in aanloop naar de Omloop: "Dat is een hele last die van mijn schouders valt"

De jonge Tiesj Benoot is één van de speerpunten van Lotto Soudal in de Omloop Het Nieuwsblad. De nummer drie van vorig jaar is blij ook eindelijk van zijn maagproblemen af te zijn en dat stelt hem toch gerust.

"Ik ben zeer blij met winter", opent Tiesj Benoot de persconferentie. "Ik ben eindelijk afgeraakt van mijn maagproblemen. Dat is een hele last die van mijn schouders valt en toch wel mentaal een verschil. In de voorbereidingswedstrijden heb ik telkens kunnen mee koersen waar ik wou meedoen. Nu kijk ik echt wel uit naar mijn wedstrijden."

De Omloop is voor iedereen speciaal - Tiesj Benoot

De Omloop is traditioneel de opener van het Vlaamse voorjaar. Ook voor Benoot een speciale koers? "Het is de eerste", lacht de Lotto Soudal-renner. "Het is voor iedereen speciaal. De belangstelling is van een ander niveau dan de voorbereidingskoersen. Het is een semi-klassieker en in mijn geval zijn dat koersen waar ik op moet mikken."

De jonge Gentenaar - nog steeds maar 22 jaar oud - staat erom bekend om graag in slecht weer te fietsen. "Het mag nog iets kouder zijn", zegt een ontspannen Benoot. "Ik kijk daar wel naar uit. Maar vijf of tien graden, dat maakt geen verschil. Ik denk niet dat het weer zo slecht gaat zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties