Veel topsprinters en klassementsmannen aan de start in vernieuwde Ronde van Abu Dhabi

Redactie
| 0 reacties
Veel topsprinters en klassementsmannen aan de start in vernieuwde Ronde van Abu Dhabi
Foto: © photonews

Vandaag begint de vernieuwde Ronde van Abu Dhabi. De vierdaagse rittenkoers werd de voorbije twee jaar georganiseerd in oktober, maar heeft nu een WorldTour-statuut waardoor er heel wat toppers naar het Midden-Oosten afzakken.

Nairo Quintana, Rui Costa, Bauke Mollema en Vincenzo Nibali mikken op het klassement. Daarnaast komen met Mark Cavendish, Marcel Kittel, Caleb Ewan, Elia Viviani en André Greipel een aantal heel snelle mannen aan de start. De rittenkoers biedt vooral voor de sprinters kansen, met de eerste twee etappes en de slotrit op het F1-circuit van Yas Marina. Daartussen ligt de koninginnenrit naar Jebel Hafeet, een klim van 10,8 kilometer lang en gemiddeld 6,6 procent.

Nairo Quintana bewees met winst in de Ronde van Valencia al dat hij in de winterperiode niet stil heeft gezeten. Ook Rui Costa zal zich willen tonen. Bauke Mollema kan in Abu Dhabi rekenen op de steun van Alberto Contador, tweede in de Ruta del Sol. Daarnaast zijn ook Romain Bardet, Fabio Aru en Vincenzo Nibali taaie klanten en mag strijd verwacht worden van de Estlandse titelverdediger Tanel Kangert.

Zeven Belgen komen er aan de start. Lotto Soudal vaardigt Sander Armée, Sean De Bie, Maxime Monfort en Louis Vervaeke af. Die laatste hoopt op een top tien in de bergrit. Bij BMC zijn Dylan Teuns en Loïc Vliegen present en Quick-Step Floors heeft Pieter Serry in de rangen.

Rittenschema Ronde van Abu Dhabi

Rit 1: Donderdag 23 februari: Madinat Zayed - Madinat Zayed (189 km)
Rit 2: Vrijdag 24 februari: Abu Dhabi - Abu Dhabi (153 km)
Rit 3: Zaterdag 25 februari: Al Ain - Jebel Hafeet (186 km)
Rit 4: Zondag 26 februari: Yas Marina Circuit - Yas Marina Circuit (143 km)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties