Aanloop openingsweekend verloopt verre van perfect voor Belgische ploegmaat Vanmarcke: "Niet ideaal"

Redactie
| 0 reacties
Aanloop openingsweekend verloopt verre van perfect voor Belgische ploegmaat Vanmarcke: "Niet ideaal"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als zijn kopman Sep Vanmarcke maakte onze landgenoot Tom Van Asbroeck de overstap van LottoNL-Jumbo naar Cannondale-Drapac. De snelle Van Asbroeck wil zijn kopman zo goed mogelijk bijstaan.

Al liep de voorbereiding op de Omloop verre van perfect. "Een nieuwe ploeg geeft een nieuwe sfeer en dat motiveert altijd", stelt Tom Van Asbroeck. "Spijtig genoeg ben ik vorige week ziek geworden en moest ik aan de antibiotica. Niet ideaal om zo zaterdag de Omloop te rijden."

"Dit is helemaal mijn type koers en ik heb er enorm veel zin in. Nu nog hopen dat de gezondheid beter wordt. In principe begint het seizoen zaterdag. Toch voor de Belgen. Het is een echte test om te zien wie al goed is. Ook weet je dan of je goed genoeg getraind hebt of dat er nog wat meer mag gewerkt worden", aldus de renner in HNB.

Tot en met Roubaix

Het voorjaar zal tot en met Roubaix duren voor Van Asbroeck. "Ik rijd normaal gezien alle klassiekers tot en met Parijs-Roubaix. Gezond en rechtop blijven is de boodschap. Maar ik heb er alvast goede hoop op. Met dit team moet het mogelijk zijn nog wat extra door te groeien en dat is toch de bedoeling. De kopmannen zo lang mogelijk bijstaan is zaterdag mijn opdracht en daar ga ik alles aan doen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties