"Boonen is een genie op de fiets. En daar zijn er weinig van"

Redactie
| 35 reacties
"Boonen is een genie op de fiets. En daar zijn er weinig van"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen begint morgen aan zijn laatste Vlaamse voorjaar als profrenner. In het verleden moest Boonen het vaak opnemen tegen Juan Antonio Flecha, een atypische Spanjaard die erg sterk uit de voeten kon op kasseien en Vlaamse hellingen.

Flecha kon slechts één keer een klassieker winnen en daar zat Tom Boonen natuurlijk voor iets tussen. "Ik heb nooit zijn niveau gehaald, toch niet in zijn grote dagen", opent de Spanjaard in HLN. "Boonen is een genie op de fiets. En daar zijn er weinig van. Cancellara was er ook één. Boonen is zo goed, hij is dé referentie in het voorjaar."

Omloop van 2010

De enige keer dat Flecha een klassieker won, de Omloop van 2010, had Boonen te maken met pech. "Ik heb nooit in een rechtstreeks duel van Tom kunnen winnen", vervolgt de Spanjaard. "Ik geloof niet dat Boonen ooit bang van me is geweest. Hij wist dat ik bestond, maar ik was niet zo belangrijk."

"Boonen reed in de eerste plaats tegen Cancellara. Ik was een uitdager van een ander niveau. Maar ik ben gelukkig met hoe het is gegaan. Ik heb nooit het grote succes geproefd, dus ik weet niet hoe het smaakt en dus weet ik ook niet wat ik heb gemist", besluit Flecha.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties