Lukt het dit jaar wél? "Als ik een klassieker win, is mijn voorjaar geslaagd"

Redactie
| 0 reacties
Lukt het dit jaar wél? "Als ik een klassieker win, is mijn voorjaar geslaagd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft meerdere ijzers in het vuur voor de Omloop Het Nieuwsblad. Naast Tom Boonen, Niki Terpstra en Philippe Gilbert kan Patrick Lefevere ook rekenen op Zdenek Stybar.

Het zal wellicht slecht weer worden zaterdag, maar dat is de Tsjech van Quick-Step al gewoon. "De eerste Belgische koers blijft wel speciaal", opent Stybar bij Sporza. "De Omloop gaat meestal gepaard met slecht weer. Dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Ik kijk er echt naar uit. Laat maar komen."

Quick-Step kan natuurlijk op meerdere paarden wedden. "We hebben verschillende opties. Tom heeft in Argentinië zijn sprintvermogen nog eens laten zien. Samen met Phil en Niki kunnen we agressief koersen. We zijn er klaar voor", zegt Stybar, die tot dusver wel nog geen klassieker won in zijn carrière op de weg.

"Samen met Phil en Niki kunnen we agressief koersen" - Zdenek Stybar

"Ik ben ontspannen. Ik heb er erg hard voor gewerkt, maar dat had ik vorig jaar ook gedaan. Toen is het niks geworden. In wielrennen kan het alle kanten uitgaan. Ik ben alleszins erg gemotiveerd", aldus Stybar. "Als ik een klassieker win, is mijn voorjaar geslaagd. Dat zeg ik elk jaar. Als ik een kans krijg zal ik die grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties