Toppers ongedeerd na valpartijen in Abu Dhabi: "Vooral jammer voor de ploegmaats"

Redactie
| 1 reacties
Toppers ongedeerd na valpartijen in Abu Dhabi: "Vooral jammer voor de ploegmaats"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Abu Dhabi werd in de eerste etappe opgeschrikt door valpartijen. Eerst maakten Alberto Contador en Bauke Mollema kennis met het asfalt, daarna kwam ook de Duitse sprinter Marcel Kittel ten val. Alle drie gelukkig zonder veel erg.

Beide kopmannen van Trek-Segafredo kwamen op een dikke vijf kilometer van de streep ten val. Contador kon verder met de fiets van een ploegmaat. De Spanjaard en Mollema werden door hun team opnieuw naar de voorposten geloodst. "Een combinatie van een plots opstekende wind en een nerveus peloton", zei de Nederlander achteraf.

"Dat heb je nu eenmaal in een peloton waarin iedereen zich nog fris voelt" - Marcel Kittel

Maar in de absolute slotfase was er nog een valpartij. Deze keer was Marcel Kittel betrokken. "Het was hectisch", aldus Kittel. "Dat heb je nu eenmaal in een peloton waarin iedereen zich nog fris voelt. We haakten in elkaar via onze sturen. Voor we het wisten, lagen we allebei tegen de grond. Gelukkig kom ik er goed vanaf."

Al bij al viel de schade erg goed mee bij de kopman van Quick-Step Floors. "Vooral jammer voor de ploegmaats", liet Kittel weten. "Die hadden goed werk geleverd en ik bevond me op het moment van de val in de positie waarin ik moest zitten. Op naar de rit van vrijdag", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties