Trainingsmaatje Van Avermaet één van de outsiders: "Vorig jaar was het altijd juist niet"

Redactie
| 0 reacties
Trainingsmaatje Van Avermaet één van de outsiders: "Vorig jaar was het altijd juist niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen is zaterdag één van de outsiders voor winst in de Omloop Het Nieuwsblad. De trainingspartner van Greg Van Avermaet rijdt sinds dit seizoen voor AG2R-La Mondiale en zal er de kopman zijn van de Franse ploeg.

Komt er dan meer druk op de schouders van Naesen terecht? "Bij AG2R valt dat nog wel mee. Het is niet dat dit de grootste klassieke ploeg is", opent Naesen in HNB. "Alleen stonden ze de voorbije jaren eind april altijd stijf onderaan in de WorldTourranking met een paar punten van Bardet uit Parijs-Nice."

En daar moet de Oost-Vlaming dus verandering in brengen. "Nu hopen ze dat ik in Vlaanderen toch wat extra punten kan rapen. Maar veel hoger zijn de verwachtingen niet. Het blijft een Franse ploeg, hè. Komt er een nieuwe renner, is het altijd hetzelfde verhaal. Kan je klimmen? Euh neen. Kan je spurten? Euh, ook niet."

Nét niet

"Dan ben je een renner voor de klassiekers. En vraag ik hen om mij af te zetten aan de Taaienberg, dan zie je ze kijken. Taaie-quoi? Ik zeg er tegenwoordig altijd maar het aantal kilometers bij. Vorig jaar ging ik voor een dikke prijs, maar was het altijd juist niet. Dit jaar wil ik opnieuw rijden voor de eerste plek", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties