Wie zal er uitblinken in de Omloop? De sterren van onze redactie voor de eerste échte klassieker van het jaar

Redactie
| 0 reacties
Wie zal er uitblinken in de Omloop? De sterren van onze redactie voor de eerste échte klassieker van het jaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend is het weer zover. Het wielerseizoen gaat nu echt van start met op zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad en zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. Onze redactie deelde alvast de sterren uit.

***** Peter Sagan en Tom Boonen

Twee renners hebben van onze redactie het meeste aantal sterren gekregen. Tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan was alleen nog maar te zien in de Tour Down Under, maar bereidde zich in de Spaanse zon voor op zijn klassieke voorjaar. Schrijf het maar op: de Slovaak zal zaterdag érg goed zijn.

De tweede renner die ons absolute vertrouwen verdient, is niemand minder dan Tom Boonen. De Quick-Step Floors-renner is aan zijn laatste voorjaar bezig en wil graag uitblinken van de Omloop tot en met Parijs-Roubaix. Alles wat hij kan meegraaien, zal hij niet laten liggen. In San Luis en Oman was de conditie alvast prima.

**** Greg Van Avermaet en Alexander Kristoff

Van Avermaet, nochtans de winnaar van vorig jaar, krijgt van ons een ster minder. De BMC-renner lijkt nog geen 100%, maar dat hoeft ook niet. De belangrijkste koersen zijn er pas over enkele weken.

Ook Alexander Kristoff moet het met vier sterren doen. In Oman bewees de Noor al heel erg goed te zijn, hij mocht er tenslotte drie keer de handen in de lucht steken. Zelf geeft hij aan dat hij zijn topvorm nodig heeft om die Vlaamse hellingen te verteren, maar dat is enkel om de druk te verlagen. Al zien we hem vooral op zondag in Kuurne scoren.

*** Sep Vanmarcke, Niki Terpstra, Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts en Ian Stannard

Vijf renners met drie sterren. Voor Vanmarcke was winst in de Omloop ooit zijn grote doorbraak. Vorig jaar paste hij voor het openingsweekend, dit jaar zal hij opnieuw meedoen voor de prijzen. Ook de jonge Tiesj Benoot moet samen met ploegmaat Jürgen Roelandts tot iets in staat zijn.

Niki Terpstra is dan weer één van de schaduwkopmannen van Quick-Step Floors. De Nederlander is vaak al goed in de eerste echte klassieker van het seizoen. Ook Ian Stannard (Team Sky) kreeg drie sterren. Het wordt wel al eens vergeten, maar Stannard schreef de Omloop al twee keer op zijn naam. Op naar een derde keer?

** Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Jasper Stuyven, Lars Boom en Oliver Naesen

Toegegeven: eenvoudig was het niet om de renners te verdelen. Afhankelijk van hun vorm kunnen Philippe Gilbert, nieuwkomer bij Quick-Step, en Zdenek Stybar een ster meer krijgen. Stuyven won vorig jaar dan weer in Kuurne, zijn grote doorbraak in het peloton. Hij is ongetwijfeld uit op een nieuw sterk openingsweekend.

Eén van die andere leden van 'De Parelvissers' - naast Greg Van Avermaet - is Oliver Naesen. De renner van AG2R-La Mondiale zette in 2016 een grote stap voorwaarts en is allesbehalve traag aan de meet. Kan hij verrassen? Vorig jaar werd hij alvast 13e. Ook Lars Boom moet in een nieuwe omgeving bij LottoNL-Jumbo iets kunnen forceren in de Omloop.

* Jens Debusschere, Edward Theuns, Sebastian Langeveld, Taylor Phinney, Luke Rowe, Michael Valgren, Matti Breschel, Stijn Vandenbergh en Jens Keukeleire

Negen renners kregen van ons één ster toegedeeld. Voor Theuns is het een absolute thuiskoers, al zien we hem vooral ook op zondag schitteren. Dat geldt ook voor snelle jongens Jens Debusschere en Jens Keukeleire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties