Zegegebaar van Caleb Ewan komt te vroeg, Marcel Kittel oppermachtig in Abu Dhabi

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Zegegebaar van Caleb Ewan komt te vroeg, Marcel Kittel oppermachtig in Abu Dhabi

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede etappe in de Ronde van Abu Dhabi was opnieuw voer voor de sprinters. In een spannende massasprint bleef Marcel Kittel erg nipt Caleb Ewan en Mark Cavendish voor.

Zes renners zorgden voor de ontsnapping van de dag. Daarbij was Alessandro De Marchi (BMC) ongetwijfeld de bekendste naam. Hij kreeg het gezelschap van Nicola Boem (Bardiani), Kirill Sveshnikov (Gazprom), Marco Canola (Nippo), Kristijan Durasek (Emirates) en Fabio Calabria (Novo Nordisk).

De sprintersploegen controleerden in het peloton en dus werd de voorsprong nooit erg groot. In volle finale werden de laatste twee vluchters, Canola en De Marchi, gevat. De sprintersploegen maakten hun treintje klaar, maar Quick-Step moest in de laatste kilometer nog heel wat goedmaken. Het zag er slecht uit voor Marcel Kittel.

Toch nog Kittel

Kluge trok de sprint aan voor Caleb Ewan (Orica-Scott), maar het was een oppermachtige Marcel Kittel die in laatste instantie nog de Australiër en Mark Cavendish passeerde. Het zegegebaar van Ewan kwam te vroeg, Kittel mocht de vuist ballen en heeft zo revanche beet voor zijn valpartij in de openingsrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties