Winnaar Milaan-Sanremo 2016 over gecontesteerde zege: "Ik hoef me niet te verdedigen"

Redactie
| 1 reacties
Winnaar Milaan-Sanremo 2016 over gecontesteerde zege: "Ik hoef me niet te verdedigen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sprinters zijn in Milaan-Sanremo, de eerste grote klassieker van het seizoen, vaak aan zet. Eén van de snelle mannen die bewees goed te zijn in Parijs-Nice, is de Fransman Arnaud Démare, nota bene de winnaar van vorig jaar.

Arnaud Démare etaleerde zijn goede vorm met ritwinst in de eerste etappe van Parijs-Nice. "Ik voel dat ik een stap vooruit heb gezet", zegt Arnaud Démare. "Ik recupereer sneller na een zware inspanning. Ik ben mentaal en fysiek sterker en ook mijn ploeg is meegegroeid. Als je dan vroeg op het seizoen wint, is dat goed voor het hoofd."

In het voorjaar heeft de Fransman van FDJ enkele doelen: "Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix: het zijn mijn doelen dit seizoen", aldus de renner. "De voorbije twee jaar had ik altijd pech in de Ronde. Het zijn nochtans mijn droomkoersen. Ik maak er kans op de overwinning."

Zege van 2016

Beginnen doet Démare met Milaan-Sanremo, waar hij vorig jaar won. Al was er heel wat kritiek omdat hij volgens ooggetuigen met de hulp van de ploegwagen vooraan in het peloton was teruggekeerd. "Ik was gewoon heel sterk vorig jaar", zegt Démare daarover bij Sporza.

"Als er iets verkeerds zou zijn gebeurd, dan had de jury dat wel gezien. Ik hoef me niet te verdedigen, want ik heb niets fout gedaan en koester die overwinning met heel veel plezier", besluit de sprinter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties