Dit moet volgens Eddy Merckx de opvolger van Boonen worden

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Dit moet volgens Eddy Merckx de opvolger van Boonen worden

Tom Boonen is op het moment van schrijven bezig aan zijn allerlaatste Milaan-San Remo. Maar wie moet bij Quick-Step Floors zijn opvolger worden? Eddy Merckx geeft een voorzet.

De vraag werd hem voorgelegd door Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws. "Wie moet de nieuwe spits bij Quick-Step worden na Boonen?" Merckx aarzelde niet. "Jasper Stuyven. Er is wel nog werk aan de winkel." Stuyven ligt immers onder contract bij Trek-Segafredo.

Boonen evenaren is schier onmogelijk

-Jasper Stuyven

Stuyven reageerde in dezelfde krant al op de woorden van Merckx. "Dat doet deugd als het uit de mond van zo'n grote kampioen komt. Ik won nog niet veel, maar Eddy kijkt duidelijk niet alleen naar resultaten. Ik en Tom hebben hetzelfde klassieke profiel, maar hem evenaren, is een schier onmogelijke opdracht."

Merckx zou Quick-Step zijnde sowieso de kaart van de jeugd trekken. "Stuyven, Wellens, Benoot. Er is niet veel", moest De Kannibaal toegeven. Boonen is er momenteel nog bij, maar kan hij kans maken op de overwinning? "Het is te zien hoe hij de Poggio verteert", gaf Merckx aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties