"Tom Boonen vertelde in 50 seconden meer dan andere renners in een halfuur"

Redactie
| 0 reacties
"Tom Boonen vertelde in 50 seconden meer dan andere renners in een halfuur"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen is één van de meest mondige renners van het peloton en dat is ook een godsgeschenk voor de journalisten. Dat beaamt ook Renaat Schotte, wielercommentator bij Sporza.

Schotte zag dat Boonen het op erg jonge leeftijd al goed kon uitleggen. Dat staaft hij met een voorbeeld van de Tour. "Boonen was al wereldkampioen, maar die Tour wilde het duidelijk niet lukken", klinkt het in HNB. "De streep lag die dag in Lorient en Boonen bakte er opnieuw niets van. Hij werd negende of zo."

'Spurten als een nieuweling'

"Dus ik achter hem aanlopen en al rijdende gaf hij mij daar een interview. Ik spurt hier als een nieuweling. Ik kan er niks meer van. Ik ga stoppen met spurten. Ik kan de bordjes zelfs niet meer lezen. De ene quote na de andere rolde er uit. Het duurde misschien 50 seconden, maar daarin had hij meer verteld dan andere renners in een halfuur."

Boonen zal altijd dezelfde zijn, of hij nu wint of verlies. "Dat is het straffe. Hij is gewoon zichzelf. Boonen is altijd dezelfde. Weinigen die zo groots zijn in de nederlaag. Dat zag je nog het best vorig jaar in Roubaix. Gestrand op een zucht van een vijfde zege en dan toch oprecht meteen Mathew Hayman feliciteren. Dat doen er hem niet veel na", besluit Schotte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties