Tweevoudig winnaar Dwars door Vlaanderen wint nog steeds op zijn 46e(!): "Belachelijk dat ik dit nog doe eigenlijk"

Redactie
| 3 reacties
Tweevoudig winnaar Dwars door Vlaanderen wint nog steeds op zijn 46e(!): "Belachelijk dat ik dit nog doe eigenlijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn lange profcarrière als wielrenner werd hij onder meer in 2006 Belgisch kampioen op de weg en won hij Dwars door Vlaanderen in 2001 en 2005. Maar toch lijkt Niko Eeckhout er op zijn 46e nog geen genoeg van te krijgen.

Op zijn leeftijd wint Niko Eeckhout nog regelmatig een koers bij de elites zonder contract. "Ik vind het zelf belachelijk dat ik dit nog doe", opent de ex-renner in HNB. "Ik ben soms beschaamd. Ik wil de commotie ook niet nóg groter maken. Je kent dat. Dan hoor je ze achter je rug konkelfoezen: 't Is toch schandalig dat die ex-prof hier de prijzen van de jeugd komt wegkapen."

"Ik word nogal nagekeken. Ik ben een attractie. Wegrijden is voor mij dubbel zo moeilijk als voor de anderen. Ze doen maar. Het motiveert mij nog meer", aldus Eeckhoudt, die de jonge renners soms in het harnas jaagt. "Het reglement zegt dat ik mee mag koersen, dus dan doe ik dat. Ik snap die jonge gasten wel. Ik zou het ook niet leuk vinden dat een oude zak van 46 mij verslaat."

'Dure hobby'

"Maar zeggen dat ik hun geld afpak, dat is belachelijk. Op dit niveau kun je nul komma nul verdienen. Als je wint, verdien je 90 euro. Fietsen, tubes, kledij,wielen... Ik bekostig alles zelf. Ik heb geen ploeg. Ik rijd in een zwarte outfit, zonder sponsors. Man in Black.Zwart slankt af, hé."

Er blijven dan ook nog steeds teams vragen of Eeckhout niet voor hen wil rijden. "Er zijn mij al veel ploegjes komen vragen of ik niet bij hen wil meerijden. Maar dat wil ik niet meer. Het is voor mij niet meer dan een hobby. Een dure hobby. Zoals ik al zei: ik vind het soms echt belachelijk dat ik dit nog doe", concludeert Eeckhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties