Geen winkelkarretjes meer voor Yves Lampaert en vriendin: "Nadien nooit meer boodschappen gaan doen"

Redactie
| 0 reacties
Geen winkelkarretjes meer voor Yves Lampaert en vriendin: "Nadien nooit meer boodschappen gaan doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag pakte hij nog op indrukwekkende wijze de overwinning in Dwars door Vlaanderen, maar vorig jaar zag Yves Lampaert zijn favoriete koersen in het water vallen. De oorzaak? Een blessure na een stom incident(je) met een winkelkar.

Vriendin Astrid reed vorig jaar met een winkelkarretje tegen de achillespees van haar vriend. Het gevolg was géén voorjaar en géén favoriete koersen voor Yves Lampaert. Maar na zijn winst in Waregem was ze door het dolle heen. "Merci om me er weer aan te herinneren", lacht ze in Het Nieuwsblad.

"Het bizarre aan het hele verhaal is dat we slechts één keer samen zijn gaan winkelen, die keer dus. Nadien zijn we nooit meer samen boodschappen gaan doen, ik zou niet weten waarom dat nodig is. We wonen ook nog niet samen. Maar goed, laat ons dat vergeten. Deze overwinning doet enorm veel deugd. Ik wist dat hij dit in zich had."

Goede benen

"Vorige week al zei hij me dat hij echt goede benen had, hij zat vol zelfvertrouwen", vervolgt zijn vriendin, die de wedstrijd in de auto volgde. "Toen hij al die hellingen voor zijn rekening nam, dacht ik: Wat doet hij nu toch allemaal? Ofwel was hij ijzersterk, ofwel reed hij in dienst van Gilbert. En wanneer Yves zijn demarrage inzette, ben ik toch wel tien minuten halfdood gegaan van de spanning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties