Vierde rit in Catalonië is een gemakkelijke prooi voor Bouhanni

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vierde rit in Catalonië is een gemakkelijke prooi voor Bouhanni

Nacer Bouhanni heeft duidelijk de goede vorm te pakken. In de vierde rit van de Ronde van Catalonië stond er geen maat op de Cofidis-renner, die de Italiaan Cimolai van een tweede ritzege hield in de Spaanse rittenkoers.

Jawel, er lag bij de startplaats in Llivia heel wat sneeuw en dus werd er al snel beslist om de etappe met 60 kilometer in te korten. Na een razendsnel begin van de vierde rit kreeg een vijftal dan toch de zegen van het peloton. De Nederlander Keizer kreeg het gezelschap van Gonçalves, Bono, Rubio en Osorio.

Op 20 kilometer van de streep, net voor de laatste beklimming van de dag, werden de vluchters dan toch ingerekend door het peloton. Heel wat sprinters hadden die klim overleefd en dus kwam het tot een sprint met een erg ruime groep.

Serry 6e

Cimolai werd perfect gelanceerd door zijn FDJ-ploegmaats, maar Bouhanni kwam er met veel gemak over. Cimolai werd tweede, Impey vervolledigde het podium. Onze landgenoot Pieter Serry, die eerder in de etappe ten val kwam, eindigde knap als 6e in de rituitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties