Analyse 'Schrijf Boonen maar op voor Gent-Wevelgem. En voor Parijs-Roubaix'

Redactie
| 12 reacties
'Schrijf Boonen maar op voor Gent-Wevelgem. En voor Parijs-Roubaix'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is stilaan aftellen voor Tom Boonen. Binnen twee weken zit zijn profcarrière als renner er helemaal op. In de E3 reed hij niet heel opvallend, maar bewees hij meer dan klaar te zijn voor zijn laatste 14 dagen als profrenner.

Quick-Step Floors zette weer een puike teamprestatie neer in de E3 Prijs Harelbeke. Patrick Lefevere had voor de klassiekers al gevraagd om aanvallend te koersen en te anticiperen op jongens als renners als Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Die opdracht werd met succes vervuld.

Tom Boonen hield zich meer op de achtergrond, maar zeggen dat hij zich écht afwezig hield, klopt ook helemaal niet. Boonen was degene die een eerste keer aan de boom schudde voor een afscheiding en zo mee de koers openbrak. Daarna zat de opdracht voor Boonen erop. Zijn ploeg had dan ook genoeg pionnen om uit te spelen in Harelbeke.

Boonen werd voor de E3 Prijs nog uitgebreid in de bloemetjes gezet

Boonen sprintte uiteindelijk nog naar een niet onaardige 8e plek. Maar 'Tornado Tom' zelf, die zat wellicht met zijn gedachten al bij Gent-Wevelgem van zondag. Ondanks zijn vijf zeges in de E3, maakt Boonen toch iets meer kans in de net iets minder zware Gent-Wevelgem. Daar waar sprinters iets meer aan bod komen.

Focus op Roubaix

Daar wil Boonen nog één keer zijn snelle benen laten zien, waarna hij zich wellicht in de Ronde van Vlaanderen iets meer afzijdig zal houden voor dat échte grote en laatste doel: Parijs-Roubaix. In de Ronde lijkt het er steeds meer op dat Quick-Step Gilbert, twee keer tweede in Dwars door Vlaanderen en E3, als absolute kopman zal aanduiden.

En Boonen zal ongetwijfeld risico's willen vermijden in de altijd nerveuze Ronde. Maar de manier waarop Boonen in de E3 kilometer afmaalde, dat zegt genoeg. Boonen is klaar voor zijn laatste kunstjes. Schrijf hem maar op voor zondag. En voor de zondag die binnen twee weken volgt. Die vijfde kassei, dat zou pas een afsluiter van een reeds indrukwekkende wielercarrière zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties