"Een kampioen als 'Phil' zou één keer de Ronde van Vlaanderen moeten kunnen winnen"

Redactie
| 6 reacties
"Een kampioen als 'Phil' zou één keer de Ronde van Vlaanderen moeten kunnen winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors kan in de Vlaamse klassiekers heel wat kopmannen uitspelen, maar de renner die écht het laken naar zich toe trekt, is Philippe Gilbert. Ook de 'Leeuw van Vlaanderen' Johan Museeuw is onder de indruk.

"We zitten momenteel allemaal te wachten op Tom Boonen, maar ik heb gezien dat er bij Quick-Step een andere speler is tussengekomen: Philippe Gilbert", opent Museeuw in De Zevende Dag. "Volgens mij is hij vandaag de sterkste kracht van de ploeg. Hij etaleert dat ook met kracht en volume."

Museeuw vindt het dan ook spijtig dat Gilbert zich de laatste jaren enkel op de Ardennenklassiekers heeft gefocust. "Het is misschien niet juist om te zeggen dat hij een nieuwe carrière gevonden heeft, maar hij heeft wel de motivatie teruggevonden. Jammer dat hij jaren is weggebleven uit deze koersen."

Ronde van Vlaanderen

Winnen in de Ronde kon de Waal nog niet, maar dat zou toch eens moeten volgens Museeuw. "Het is een renner die nog altijd die explosiviteit heeft en een wedstrijd maakt. Hij zou toch de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares moeten hebben. Een kampioen als 'Phil' zou één keer de Ronde van Vlaanderen moeten kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties