Fabian Cancellara ziet twee renners heersen in voorjaar: "Maar ook de wereldkampioen kan fouten maken"

Redactie
| 3 reacties
Fabian Cancellara ziet twee renners heersen in voorjaar: "Maar ook de wereldkampioen kan fouten maken"

Enkele maanden geleden nam Fabian Cancellara afscheid van het wielrennen, maar de Zwitser volgt 'zijn' sport nog steeds op de voet. Cancellara ziet dat Van Avermaet en Sagan momenteel heersen in het voorjaar.

"Sagan en Van Avermaet zijn de renners die er op dit moment bovenuit steken", beseft Cancellara bij Sporza. "Maar sterk zijn, is maar een ding. Ik dacht bijvoorbeeld dat Sagan Milaan-Sanremo zou winnen, maar ook de wereldkampioen kan fouten maken. Dat is sport en dat is ook nodig, want anders zou het saai zijn."

Al weet de Zwitser dat er nog enkele renners zijn die kunnen winnen. "Maar het zijn niet alleen die twee renners, er zijn er ook anderen die klaar zijn. Iedereen heeft een goeie winter achter de rug. Dan wordt het weer een mentale kwestie, eerder dan fysiek. Het zullen nog mooie wedstrijden worden."

"Gilbert is bijvoorbeeld ook heel sterk. Dat is toch verrassend"

"Gilbert is bijvoorbeeld ook heel sterk. Dat is toch verrassend. Hij heeft zijn weg teruggevonden naar de voorjaarskoersen die hij nog nooit kon winnen, maar hij wil zo graag. Indien de finish in Harelbeke 20 meter verder lag, had hij gewonnen."

En ook de rest van het blok van Quick-Step Floors krijgt een compliment. "Bij Quick-Step heb je ook nog Terpstra, Boonen, Trentin en Stybar. Ze hebben veel kanonnen om af te vuren, maar ze moeten dan wel schieten", besluit 'Spartacus'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties