Gemiste kans voor Lotto Soudal in Gent-Wevelgem: "Dat is frustrerend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Gemiste kans voor Lotto Soudal in Gent-Wevelgem: "Dat is frustrerend"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal moest na afloop van Gent-Wevelgem tevreden zijn met een 7e plek voor sprinter Jens Debusschere. Op het moment van de waarheid waren de renners van Marc Sergeant wéér niet mee. Debusschere was zelf niet tevreden met die 7e plaats.

"Ik zat bij het opdraaien bij de tweede beklimming van de Kemmelberg in het wiel van Tom Boonen, maar ik moest stelselmatig terrein prijsgeven", laat Debusschere weten. "In de afdaling van de Kemmelberg waren de betere renners in de koers weg. Toen wist ik ook meteen dat het heel moeilijk ging worden om nog terug te keren."

"Het is mooi dat ik nog naar die zevende plaats sprintte, maar tevreden ben ik niet"

Lotto Soudal ging wel samen met enkele andere teams nog in de achtervolging. "Iedereen van de ploeg heeft zich opgeofferd om de kloof zo klein mogelijk te houden. Het is mooi dat ik nog naar die zevende plaats sprintte, maar tevreden ben ik niet. We konden niet mee met de beteren en dat is frustrerend."

Nu zijn de ogen gericht op de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. "We moeten mentaal de knop omdraaien en vooruit kijken. Ik stoom mij klaar voor de Ronde in de Driedaagse de Panne. Vanaf donderdagavond ligt de focus volledig op de Ronde van Vlaanderen", aldus Debusschere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties