Lof van ex-concurrent: "Boonen zijn erelijst is indrukwekkend, maar hoe hij altijd teruggevochten heeft, is nog indrukwekkender"

Redactie
| 16 reacties
Lof van ex-concurrent: "Boonen zijn erelijst is indrukwekkend, maar hoe hij altijd teruggevochten heeft, is nog indrukwekkender"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen en Fabian Cancellara hebben in hun wielercarrière heel wat verbeten duels uitgevochten. 'Spartacus' hing vorige winter zijn fiets aan de haak, Boonen doet dat binnen twee weken na Parijs-Roubaix.

Als generatiegenoten hebben Boonen en Cancellara veel samen gekoerst. "Tom is samen met Pozzato de renner met wie ik het langst gereden heb", legt Cancellara uit. "Van de junioren tot en met mijn laatste jaar. We hebben heel veel gedeeld. We hadden dezelfde passie. Zijn erelijst is indrukwekkend, maar hoe hij altijd teruggevochten heeft, is nog indrukwekkender."

De lof van Cancellara voor de Bom van Balen is dus groot. "Hij heeft nooit opgegeven. Veel mensen vergeten dat. Het begin van zijn carrière was fantastisch, maar daarna ging hij toch door een moeilijke periode. Ook na valpartijen kwam hij er altijd weer bovenop", klinkt het bij Sporza.

Het duel dat de Zwitser het meest zal bijblijven? "De Ronde van Vlaanderen in 2010. Dat was onvergetelijk. We waren beide nationaal kampioen. We gingen al vroeg met zijn tweeën en uiteindelijk won ik. Maar eigenlijk zijn er niet zo veel rechtstreekse duels tussen ons geweest. Ofwel was ik in vorm, ofwel hij. Toch hebben wij met twee jarenlang het voorjaar gedomineerd."

"Als er eens iemand anders won, was dat een eendagsvlieg. Nu krijg je stilaan een nieuw duel tussen Sagan en Van Avermaet, maar dat is toch nog niet hetzelfde", aldus Cancellara, die weet dat Boonen nog kan winnen. "Natuurlijk, net zoals de andere renners. In de Ronde kan hij die laatste mentale boost krijgen die hij nodig heeft voor Roubaix."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties