Vanmarcke met zorgen richting de Ronde: "De tijd speelt in mijn nadeel"

Redactie
| 6 reacties
Vanmarcke met zorgen richting de Ronde: "De tijd speelt in mijn nadeel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net wanneer 'zijn' weken aangebroken zijn, kampt Sep Vanmarcke met pech. Hij kwam in de Strade Bianche stevig ten val, wat hem pijnlijke ribben opleverde. Alsof dat nog niet genoeg was, was hij de hele finale van de E3 Prijs aan het overgeven.

Vanmarcke hoopt nu zondag helemaal fit te starten in de Ronde. "Ik hoop dat ik op tijd klaar raak. Het was zonde dat ik Gent-Wevelgem moest schrappen, maar zoals het vrijdag in de E3 ging, kon het niet verder", legt Vanmarcke uit in HNB. "Ik liet zaterdagochtend een bloedstaal afnemen. We onderzoeken ook of ik niet hetzelfde voor heb als Benoot vorig jaar."

"Het is alleszins niet normaal dat ik zelfs geen gelletje kon binnenhouden"

Die kampte met blijvende last na zijn Ronde, wat slechts een hele poos later werd opgelost. "Na zijn val in de Ronde van Vlaanderen bleef hij verder koersen, maar uiteindelijk bleek zijn maag wat geraakt door de impact van de crash. Het is alleszins niet normaal dat ik zelfs geen gelletje kon binnenhouden. Zonder die extra energie gaat het niet."

"Ik probeer woensdag lang te trainen en donderdag verkennen we met de ploeg het parcours van de Ronde. De tijd speelt in mijn nadeel, maar ik hoop echt dat ik de twee voorjaarsmonumenten kan rijden nu mijn team in de breedte zoveel beter is dan dat van vorig jaar. Sinds die val in de Strade Bianche koerste ik nog geen dag probleemloos", aldus Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties