"Het ultieme doel is dat Stig dit najaar al opnieuw mee op roadtrip kan"

Redactie
| 33 reacties
"Het ultieme doel is dat Stig dit najaar al opnieuw mee op roadtrip kan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het seizoen trekt Lotto Soudal-renner Frederik Frison traditioneel met vrienden op een roadtrip. In het najaar van 2016 ontbrak één van zijn beste vrienden op die roadtrip: de onfortuinlijke Stig Broeckx.

Broeckx revalideert nog steeds na zijn valpartij in de Ronde van België van eind mei. "Stig is een ontzettend goede kameraad van mij. Hij was mijn trainingsmaat, mijn kamergenoot en hij ging ook altijd mee op reis", aldus Frison. "Het zijn ontzettend moeilijke maanden geweest voor mij, maar ik ben erin blijven geloven dat hij erdoor zou komen."

Grootste wens

"Samen met zijn andere vrienden en zijn vriendin hebben we er altijd de moed ingehouden. We hebben het afgelopen jaar veel aan elkaar gehad. Dat die onvoorwaardelijke steun een positief effect heeft gehad, doet deugd. We hopen met zijn allen dat het herstel zich verderzet. Dat is de allergrootste wens die ik heb."

Dat is ook hetgene wat de Kempenaar zegt als hij op bezoek gaat bij Broeckx. "Het ultieme doel is dat Stig dit najaar al opnieuw mee op roadtrip kan. Ik gebruik dat om hem te motiveren bij zijn herstelproces. Zorg dat je mee op reis kan in oktober, zeg ik hem als ik op bezoek ga", besluit Frison.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties