Jong talent van Quick-Step Floors laat Ronde en Roubaix schieten en focust helemaal op de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jong talent van Quick-Step Floors laat Ronde en Roubaix schieten en focust helemaal op de Giro
Foto: © photonews

Quick-Step Floors zal in deze edities van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix geen beroep kunnen doen op de Colombiaan Fernando Gaviria. Hij trekt richting Colombia om er zich volledig op de Ronde van Italië te focussen.

"Het was een mooie ervaring om opnieuw deel uit te maken van het klassiekerteam", opent Gaviria bij zijn team. "Om in de top 5 van Sanremo te eindigen en als 9e in Gent-Wevelgem was erg speciaal. Ik leer de wegen in België beter kennen en begin te snappen hoe dingen werken in deze koers. Ik wil mijn ploegmaats succes wensen voor Vlaanderen en Roubaix."

Vijfde kassei voor Boonen

En natuurlijk hoopt hij op een recordzege van zijn ploegmaat Tom Boonen. "Ik hoop dat Tom zijn vijfde kassei pakt. Voor mij is de Giro nu topprioriteit geworden. Mijn doel is om fris en gefocust aan de start te staan, dus is het goed om mijn training begin april te starten", zegt de Colombiaan.

Ook Patrick Lefevere lichtte de keuze van de ploeg en Gaviria toe. "Fernando heeft een nieuwe stap gemaakt in de eendagskoersen", klinkt het. "Nu is het tijd dat hij kan herstellen en zich op de Giro kan richten. Door nu huiswaarts te keren heeft hij genoeg tijd om van de hoogte in Colombia te profiteren en een goed trainingsschema op te bouwen voor de Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties