Lotto Soudal-Fransman over de Flandrien in zich: "Liever Westmalle of Karmeliet dan een glas wijn"

Redactie
| 1 reacties
Lotto Soudal-Fransman over de Flandrien in zich: "Liever Westmalle of Karmeliet dan een glas wijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een ideale combinatie is het vaak niet, de Ronde van Vlaanderen aan een Franse coureur linken. Toch legt Lotto Soudal-renner Tony Gallopin zijn focus op het Vlaamse voorjaar, al is het al van 2014 geleden dat hij nog aan de start stond.

De Ronde van Vlaanderen is dus speciaal voor Tony Gallopin. "De sfeer hier is apart", opent de Fransman in HNB. "Ik verblijf nu twee tot drie weken in België en ik merk dat de Ronde van Vlaanderen hier echt leeft. 's Morgens lees ik jullie krant - allez bon, ik kijk naar de foto's", lacht hij.

"Ik keek ook naar De Ronde 100 op Eén. Als het over koers gaat, begrijp ik zelfs een mondje Nederlands", aldus Gallopin. Vaak komt het niet voor, een Fransman met een voorliefde voor het Vlaamse voorjaar. "Ik hou van de mentaliteit van de Belgen. Toen ik in mijn beginjaren koerste bij Cofidis, zocht ik ook de Belgen Ista, Keukeleire, Sijmens en Zingle op."

Belgische roots

Bovendien schuilt er een klein beetje een Belg in Gallopin. "Mijn moeder heeft Belgisch bloed, misschien komt het daardoor? Ik drink trouwens liever een Belgisch biertje dan een glas wijn. Bij mij thuis, dicht bij Parijs, kan ik alleen Grimbergen en Affligem krijgen. Maar een Karmeliet en een Westmalle vind ik ook wel lekker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties